Afdeling Geologie Museum de Scheper bijna klaar voor de 21e eeuw

Achter de schermen wordt nog hard gewerkt aan de herinrichting van de afdeling geologie. De basis is gelegd, nu worden nog de puntjes op de i gezet.

Geoloog Gerard Doornbos en vrijwilliger Jan-Willem Wissink staan voor de moeilijke taak om te bepalen welke geologische vondsten uit de bijzondere collectie er straks een plekje zullen krijgen in de tentoonstelling.

In het plan voor de nieuwe inrichting van de afdeling geologie is extra aandacht voor onderwerpen als klimaatsverandering, biodiversiteit en landschapsontwikkeling en ook de kinderen worden niet vergeten: er wordt gewerkt aan een heuse tijdmachine die hen kennis laat maken met de oertijd.

Nieuwsgierig geworden? Het museum verwacht de tentoonstelling in het najaar te kunnen heropenen. Het laatste nieuws wordt vermeld op de website en de facebook pagina van museum de Scheper.