Expositie Rekkense Inrichtingen t/m 29 april

Het oprechte Rekken-gevoel werd intern in de Rekkense inrichting ook wel Rekkenitis genoemd. Een niet nader te verklaren woord voor de stelling: “eerst de inrichting, dan de rest”.

De Van Ouwenaller Vereniging (v/h Rekkensche Inrichting) met een scala aan instituten op haar terrein (waaronder Oldenkotte) zou in 2023 haar 110-jarig bestaan vieren. Inmiddels zijn de Rekkense Inrichtingen in 2017 opgeheven en zijn sommige gebouwen gesloopt of hebben een nieuwe bestemming gekregen.  Slechts enkele instituten zijn tot op heden zelfstandig doorgegaan. Eens was deze instelling -gelegen vlakbij de Duitse grens- een van de grootste werkgevers in deze regio en herbergde een breed palet aan mensen die zorg en verpleging behoefden.

Museum de Scheper organiseert van 4 januari tot en met 29 april een grote tentoonstelling met reünies (21 januari – 25 maart, zie hier) en een lezing van Henny van Doorn op 15 maart over het verhaal van Rekken, toen en nu. Er is een overvloed aan (foto)materiaal en verhalen van oud-medewerkers.