Exposities

Naast onze vaste collectie zijn er per jaar een aantal bijzondere tentoonstellingen te zien. In 2016 waren er schilderijen te bewonderen van de in Eibergen geboren Bert Bleek en liepen we over het "smokkelpad" tijdens de expositie "250 jaar grens". Ook nu is de expositiecommissie weer druk bezig met de voorbereiding. Wij laten u verrassen!

Exposities in 2017

Historische kleding

Van woensdag 14 juni tot eind oktober pakt Museum de Scheper pakt uit met haar historische kleding en bijbehorende entourage van 100 jaar geleden.

In 1898 wordt Herman Klumpkes geboren. Eindelijk heeft boer Klumpkes een zoon. Ook moeder Dika en zijn vier zussen zijn bijzonder trots op het mannetje. Ze wonen in boerderij de Vuurrever aan het Brummelpad in het dorp Eijberghe. Een paar jaar later wordt bij notaris Van Heukeren een meisje geboren: Betsie. Zij groeit op in de deftige villa aan de Dorpsstraat. Op het dorpsfeest in 1920 kijken ze elkaar wat dieper in de ogen en dat heeft grote gevolgen voor hun toekomst.

De mooiste foto's over de lente!

De film- en lezingenzaal wordt omgetoverd in een prachtig lente decor waarin de bezoekers de mooiste foto’s van de fotowedstrijd "de Lente" kunnen bekijken. Elke foto laat zien wat de maker van de foto op dat moment een ultieme uiting van de lente vond. Het museum nodigt iedereen van harte uit om te komen meegenieten van dit lentegevoel.

En via de workshop “Haal je apparaat van de automaat af” biedt Wim Hietbrink deelnemers de mogelijkheid om hun camera beter te leren kennen en zodoende nog mooiere foto’s te maken.

Te zien in onze film- en lezingenzaal


 

Even noteren

vanaf 27 mei
Foto expositie "Lente"

14 juni t/m eind oktober
Kleding expositie Herman & Betsie

Een impressie van het afgelopen jaar: