Herinrichting afdeling geologie Museum de Scheper.

Museum de Scheper in Eibergen gaat een spannende tijd tegemoet. Inmiddels zijn wij begonnen met een complete vernieuwing van de expositieruimtes met geologie en archeologie op de begane grond. Zo kunnen we onze bijzondere collectie op een eigentijdse manier aan het publiek gaan presenteren met een goed verhaal. Aan de hand van duidelijke thema’s zal de bezoeker op hedendaagse wijze het wonderbaarlijke verhaal over het ontstaan van de bodem onder de streek worden verteld. In het plan voor de nieuwe inrichting van de afdeling geologie is extra aandacht voor onderwerpen als klimaatsverandering, biodiversiteit en landschapsontwikkeling. Om dit te realiseren is de afdeling geologie de komende maanden gesloten voor het publiek. In het voorjaar zal de geheel vernieuwde afdeling geologie feestelijk worden heropend. De werkzaamheden zullen te volgen zijn via Facebook en de website van het museum.