Leerlingen uit Borculo en Neede op cultureel werkbezoek in Museum de Scheper.

De activiteiten waren o.a. kegelen, koffiemalen en creatief een tegeltje ontwerpen.

Kinderen, leerkrachten en ouders kregen een warm onthaal in Museum de Scheper tijdens de 3 schoolbezoeken in april en mei aan het museum. Elk van de vrijwilligers begeleidde per activiteit een groepje van 5 kinderen van de St. Jorisschool uit Borculo en uit Neede de Diekmaatschool en de Markeschool.

In samenwerking met diverse scholen organiseert Museum de Scheper jaarlijks schoolbezoeken voor de hogere groepen in het basisonderwijs. De leerlingen kunnen onder begeleiding kennismaken met oude ambachten, spelletjes en het dagelijkse leven vroeger in een boerderij.

Het oude kegelspel wordt fanatiek beoefend en ze kunnen ook zelf hun handen uit de mouwen steken met het ontwerpen van hun eigen tegeltje, het boren met een handboor in een plankje waar dit tegeltje op wordt vastgemaakt en het samenstellen plus leggen van hun eigen mini-keitjesvloer, waarvoor de vloer van museumboerderij de Vuurrever als voorbeeld dient. De door de kinderen gemaakte tekeningen worden door een kunstenares op een tegel overgezet, geglazuurd en gebakken.

Het koffiemalen in oude handkoffiemolens zorgde voor de meeste verbazing. Opmerkingen zoals: “Waarom deed men dit? Waren er toen geen cups of koffiepads?” tot ”Bah, wat ruikt die Buisman vies!” en “Die koffiemolen heeft mijn oma ook!” werden door bijna elke groep geuit.

Het waren zeer leerzame en gezellige ochtenden en alle kinderen waren zeer geïnteresseerd in “hoe vroeger alles ging”.
Met dank aan de leerkrachten, de ouders en de vrijwilligers van het museum.