Informatie

Hier vindt u alle informatie over openingstijden en entreeprijzen. Wilt u gebruik maken van onze faciliteiten zoals het gebruik van onze filmzaal of een workshop aan onze gezellige keukentafel, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Contact

Bezoekadres
De ingang van Museum de Scheper vindt u aan de Hagen 24.

Correspondentieadres
Museum de Scheper
Postbus 82
7150 AB  Eibergen

Telefoon / Fax
+31 (0)545 - 471050

E-mail
info@museumdescheper.nl

Persvoorlichting
Jokes Reijgersberg
06 - 5318 1706
e-mail: jvg.jokes@ziggo.nl

GPS: 
52.102133, 6.647400

Openingstijden

Het museum is geopend van woensdag t/m zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur

MET DANK AAN

- Fotogroep Berkelland
- Jan Bussink

Toegangsprijzen

t/m 12 jaar
13 t/m 18 jaar
Volwassenen
Groepen > 10 pers.
Museumkaart & donateurs 
Rondleding museum
Rondleding door dorp

*max 20 peronen per groep
**max 10 personen per groep

gratis
€ 2,50
€ 5,00
€ 4,00
gratis
*€ 15,00
**€ 17,50

Verhuur 

Koffiekamer*
Filmzaal*
Filmzaal met film*
Filmzaal, film en toelichting*
Vergoeding per filmfragment

*buiten openingstijden,
en per dagdeel

€ 15,00
€ 15,00
€ 20,00
€ 25,00
€ 10,00

Consumpties

Koffie / thee
Ranja / frisdrank
€ 1,50
€ 0,50

Formulier

Ook kunt u gebruik maken van onderstaand contactformulier. Wij nemen indien nodig contact met u op.
Route

Museum de Scheper bevindt zich in het centrum van Eibergen tegenover de Oude Mattheus.


Faciliteiten

Museum de Scheper heeft heel wat te bieden. Ook zijn er mogelijkheden binnen museumboerderij "de Vuurrever". Wat dacht u van een gezellige avond compleet met een hapje en een drankje? Buiten de openingstijden zijn er mogelijkheden om dit boerderijtje om te toveren tot een sfeervolle ambiance van rond 1900. 

Achterhookse zegswiezen


Bi'j ow kokt ze de aerpele ok maor in water.

Filmzaal

Ideale locatie voor uw lezing, debat of symposium. De Filmzaal is geschikt voor filmvertoningen, audiovisuele presentaties, persconferenties of lezingen.

De filmzaal heeft een capaciteit van maximaal 30 stoelen en is uitgerust met een beamer en een 50 inch scherm. Ook is de ruimte uitgerust met een audio installatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

De keukentafel

Voor een prettig gesprek of gewoon een "bakkie doen", staat onze keukentafel voor u klaar. Ook een prima plek voor workshops en lezingen. Een groot scherm kan dienst doen ter ondersteuning.

Museum de Scheper biedt ook uitgebreide internet faciliteiten. Informeer eens naar de vele mogelijkheden. Heeft u bepaalde wensen, laat het ons weten.


Educatie

In museum de Scheper zijn alle groepen van het basisonderwijs van harte welkom!
Voor de jongste groepen is het vaak een eerste kennismaking met een museum, Wij bieden een leerzaam pakket volgens de laatste trends!

Ook voor de oudere groepen kunnen wij leuke lessen maken die goed aansluiten bij uw lessen op school, we kunnen diverse onderwerpen behandelen uit de geschiedenis, maar we kunnen ook een programma voor u op maat maken.

Wij zoeken jong talent!

Museum de Scheper in Eibergen wil studenten uit het hele land aantrekken om nieuwe kennis en frisse ideeën in te zetten bij de herinrichting van de afdelingen en de ontwikkeling van de organisatie. Museum de Scheper in Eibergen, dat vertelt over de geschiedenis en cultuur van Berkelland, is al vele jaren een begrip in de regio. Enkele jaren geleden is begonnen met een proces om het museum te vernieuwen en verder te ontwikkelen. De eerste stap daartoe is inmiddels gezet met de onlangs geopende nieuwe entree en een historische schrijverkamer met onder andere aandacht voor Willem Sluiter en Menno ter Braak.

Studenten

Het museum heeft al ervaring met studenten van de Universiteit Twente die als stagiairs meewerken aan een reminiscentieproject op de Meergaarden, een project waarbij in de dementiezorg het geheugen van patiënten wordt gestimuleerd door de inzet van herkenbare voorwerpen en materialen uit hun verleden. Studenten brengen frisse ideeën en de nieuwste kennis met zich mee. Museum De Scheper wil daarom de geestdrift en innovatie die studenten hebben ook een bijdrage laten leveren bij het ingezette vernieuwingsproces. Dit betreft niet alleen het opnieuw inrichten van de afdelingen, maar ook het uitzoeken en registreren van de geologische en archeologische collecties. Hiervoor wordt in de eerste plaats gezocht naar studenten uit het hoger onderwijs.

Begeleiding

Om die specialistische kennis, de huidige wetenschappelijke inzichten en de frisse ideeën van de studenten uit hogescholen en universiteiten goed in te zetten, zoekt Museum de Scheper tevens een stagebegeleider die de studenten bijstaat en dit leerproces vormgeeft. Deze vrijwilliger moet natuurlijk iemand uit de omgeving zijn met kennis van en ervaring in het hoger onderwijs, maar minstens zo belangrijk is hart voor geschiedenis, cultuur en erfgoed.

Modern museum

Een museum is tegenwoordig meer dan een verzameling historische objecten. De presentatie en het steeds weer een nieuw licht werpen op de geschiedenis vragen om hedendaagse antwoorden op de museale vragen van beheer en expositie van de collectie. Ook studie aan de verschillende verzamelingen, naast uitwisseling met andere musea en kennisinstituten, maakt van de collectie een levend en groeiend geheel, waardoor de waarde en het belang van een museum toeneemt. Met deze stappen is Museum de Scheper zich ook in dit opzicht aan het ontwikkelen en professionaliseren.