BinnensteBuiten Eibergen
Herman & Betsie op de catwalk

Eibergen saai ?? Welnee, Eibergen bruist !!
En op zaterdag 26 augustus wordt dit feit wederom bewezen door een prachtig nieuw initiatief van activiteitencommissie van de EOV: BinnensteBuiten Eibergen oftewel het Hagenfestijn.Tijdens dit festijn vindt u langs de Hagen diverse kramen van ondernemers van binnen en buiten Eibergen en op het voorplein van Museum de Scheper wordt de rode loper uitgerold voor een heuse modeshow.

Historische kleding rond 1900-1940 gedragen door de bewoners van de villa en museumboerderij de Vuurrever wordt op deze catwalk om 17.00 / 19.00 / 21.00 uur aan de bezoekers geshowd. We nemen u mee naar de “roaring twenties” ten tijde van Herman & Betsie. Volg ook hun levensverhaal aan de hand van de expositie in het museum.

Museum de Scheper nodigt u uit om te komen meegenieten van deze modeshows, waarbij de show van 21.00 uur feeëriek verlicht zal zijn.

Het museum is deze dag geopend van 13.00 – 22.00 uur.

Achterhoeks Streekfestival 2017

Op een mooie plek nabij de ingang van Openluchttheater Eibergen heeft Museum de Scheper een kraam ingericht met kleding en accessoires uit het begin van de vorige eeuw. Een "goedgemutst" team deelde flyers uit en maakte een praatje met menig bezoeker. Een tipje van de (bruid)sluier werd opgelicht in het kader van de expositie "Herman & Betsie" Het was tot in de avonduren gezellig druk. Aan het eind van de middag werd er getrakteerd op "limonade". Voor wie niet is geweest, een kleine impressie van dit gezellige streekfestival.

Kledingexpositie

14 JUNI T/M EIND OKTOBER

Museum de Scheper pakt uit met haar historische kleding en bijbehorende entourage in de villa en de boerderij van honderd jaar geleden. Om deze kleding expositie heen is een romantisch vervolgverhaal in 4 delen bedacht over twee families anno 1900 in Eijberghe.

In 1898 wordt Herman Klumpkes geboren. Eindelijk heeft boer Klumpkes een zoon. Ook moeder Dika en zijn 4 zussen zijn bijzonder trots op het mannetje. Ze wonen in boerderij de Vuurrever aan het Brummelpad in het dorp Eijberghe.

Een paar jaar later wordt bij notaris Van Heukeren een meisje geboren: Betsie. Zij groeit op in een deftige villa aan de Dorpsstraat. Op het dorpsfeest in 1920 kijken ze elkaar wat dieper in de ogen en dat heeft grote gevolgen voor hun toekomst.

Aan de hand van de diverse gebeurtenissen uit het leven van Herman & Betsie zijn er in het museum meerdere scenes te bewonderen waarin de destijds gedragen kleding en de entourage wordt tentoongesteld.

In de media start vanaf 23 mei het vervolgverhaal in 4 delen.

Foto expositie "Lente"

VANAF ZATERDAG 27 MEI

Relaxed in je luie stoel naar zelfgenomen foto’s aan de wand kijken? Zeg nu zelf, is dat niet leuker dan je visite eindeloos plaatjes te laten bekijken achter je computer? Door het digitale tijdperk zijn er nog maar weinig mensen die hun mooiste foto’s laten afdrukken en aan de muur hangen.

Dat moet fotograaf Wim Hietbrink ook gedacht hebben en om te proberen het plezier in de fotografie weer terug te brengen onder de mensen heeft hij een fotowedstrijd uitgeschreven met als onderwerp “De Lente”. En via de workshop “Haal je apparaat van de automaat af” biedt hij deelnemers de mogelijkheid om hun camera beter te leren kennen en zodoende nog mooiere foto’s te maken.

De landelijke reactie en de kwalitatief goede inzendingen hebben hem dusdanig verrast dat hij in overleg met het museum heeft afgesproken om de genomineerde foto’s daar tentoon te stellen. Volgens hem heeft een mooie foto meer waarde als hij aan de muur hangt, omdat foto’s net als schilderijen een bepaalde emotie uitdrukken en oproepen.

Het museum vond dit een prima idee. De filmzaal wordt omgetoverd in een prachtig lente decor waarin de bezoekers de mooiste foto’s van de fotowedstrijd kunnen bekijken. Elke foto laat zien wat de maker van de foto op dat moment een ultieme uiting van de lente vond. Het museum nodigt iedereen van harte uit om te komen meegenieten van dit lentegevoel.

De gedekte tafel

Tot eind oktober is deze gedekte tafel onderdeel van de kledingexpositie "Herman & Betsie"

Lente aan de muur

Wim Hietbrink onderweg naar het museum met een aantal verrassende inzendingen van de fotowedstrijd "De Lente"