Op zoek naar de buit!

Tijdens de Nationale Archeologiedagen is er op zaterdagmiddag 15 juni een spannende speurtocht naar een schat die bandieten 100 jaar geleden tijdens hun vlucht voor de politie zijn kwijt geraakt. Onder leiding van de Opperspeurneus gaan de jonge speurneuzen met behulp van een metaaldetector op zoek naar deze oude munten. Wat ze vinden, mogen ze houden! Het startpunt is de parkeerplaats van zwembad “Het Vinkennest”, vanaf 14.00 uur. Per 2/3 kinderen moet er een volwassen begeleider bij zijn.De speurneuzen lopen vanaf daar via pijlen naar de kruising Vaarwerkweg – Kormelinkweg, slaan dan het zandpad in en na 100 meter staan ze bij het Heimaal, startpunt en tevens eindpunt van de speurtocht. Het vervolg vindt plaats in het museum.

Wanneer ze met behulp van de metaaldetector een van de oude munten hebben gevonden, dan kunnen ze zich vóór 17.00 uur melden bij museum de Scheper. Ze krijgen daar een vragenformulier om in te vullen en na inlevering ontvangen ze van de Opperspeurneus een bijzondere verrassing.

De speurtocht wordt verzorgd door museum de Scheper en is onderdeel van een uitgebreider programma, georganiseerd door de OmgevingsDienstAchterhoek – Gemeente Berkelland.