Van Achterhoek tot Amsterdam: Willem Sluiter 350 jaar Lezing in bibliotheek Eibergen

Op donderdagavond 8 februari komt Ellen Vujević naar de Bibliotheek Eibergen voor een lezing over Willem Sluiter. Ellen is de samensteller van de tentoonstelling over deze Achterhoekse dichter met Berkellandse roots, die momenteel te zien is in de Vrije Universiteit van Amsterdam. De lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheekvestigingen of via Museum de Scheper. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Museum De Scheper en de Historische Kring Eibergen.

Ellen is docent Nederlands op het Houtkamp College in Doetinchem. In het kader van haar masterstudie Neerlandistiek heeft deze jonge, in Winterswijk geboren, Achterhoekse ter gelegenheid van de 350ste sterfdag van Willem Sluiter een expositie ingericht in de Vrije Universiteit Amsterdam. In haar lezing zal ze vertellen over de dichter, over het belang van zijn gedichten voor de Achterhoek en over het samenstellen van de expositie.